Ciasto jogurtowe z jagodami – Składniki: 450g mąki pszennej (czyli 3 szklanki mąki) + 3 łyżeczki do oprószenia owoców 210g cukru – 1 szklanka 4 jajka 300g jogurtu greckiego 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 bardzo płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 300g jagód (użyłam mrożonych) składniki na polewę: 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% + 2 czubate łyżki cukru pudru Jajka zmiksować z cukrami, dodać jogurt, ponownie krótko zmiksować Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy, całość zmiksować do połączenia się składników Jagody – jeśli używacie świeżych to należy najpierw je umyć, a następnie osuszyć i oprószyć mąką. Na dno formy wyłożyć 1/2 ciasta, na ciasto wysypać w miarę równomiernie 2/3 jagód, wyłożyć resztę ciasta, wyrównać, a następnie posypać resztą jagód. Ciasto jogurtowe z jagodami – pyszne, proste i szybkie ciasto z owocami. Blaszkę o wymiarach 23,5 cm x 23,5 cm posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia.