Prawda, że ten przepis na tatar jest łatwy? Tatar wołowy sprawdzi się zawsze i będzie smakować każdemu. Według legendy, dawno temu, kiedy Tatarzy najeżdżali na Europę, pod siodłami na grzbietach koni umieszczali płaty surowego mięsa z wołowiny lub koniny. W Polsce tatar przygotowuje się z wołowiny, którą się bardzo drobno sieka lub mieli. Na przykład we Francji mięso na tatar jest mielone i doprawione sosem Tabasco i Worcestershire. W Holandii i Belgii tatar jest bardzo drobno zmielony i ma postać pasty kanapkowej, która jest mocno doprawiona. Kuchnia europejska Tatar wołowy to mięsny klasyk i jedna z najpopularniejszych polskich przekąsek na zimno :) To doskonały pomysł na małe danie na imprezę, przystawkę przed dużym rodzinnym obiadem lub smakowitą kolację. Aby Twój tatar był najlepszy na świecie, powinien być spełniony jeden, ale bardzo ważny warunek. Wystarczy, że będziesz postępować według tego sprawdzonego przepisu na tatar wołowy. Mięso na tatar powinno być super świeże.