Składniki na 12 kotlecików: – 1kg mięsa mielonego ( wołowo-wieprzowego) – 2 średnie cebulę – 4 łyżki majonezu – 200g pieczonej dyni – 1 łyżeczka papryki cayenne – 2 łyżeczki bazylii – 2 łyżeczki oregano – sól i pieprz wg smaku Nadzienie: – 300g borowików – 1/2 cebuli czerwonej – 100g sera żółtego ( u mnie gouda) – 1 łyżka masła klarowanego Sos: – 300g borowików – 1/2 cebuli czerwonej – 250ml śmietanki (30%) – 50g sera żółtego (u mnie gouda) – 1 łyżeczka pieprzu – sól wg smaku – 1 łyżka masła klarowanego Drugą połówkę cebuli czerwonej pokroić w bardzo drobną kostkę, zeszklić na patelni na łyżce masła klarowanego, dodać pokrojone w kostkę grzyby, smażyć przez około 5-10 minut, dodać śmietankę, przyprawić, wymieszać, zagotować. Dostałam trochę grzybów – za mało do suszenia czy marynowania, ale akurat w sam raz by zrobić pyszny obiadek Podsmażyłam je na maśle klarowanym z cebulką czerwoną, wymieszałam z serem i włożyłam do mięsa mielonego, a z reszty zrobiłam sosik na śmietance. Robimy nadzienie Czerwoną cebulę (1/2) pokroić w bardzo drobną kostkę i zeszklić na patelni na łyżce masła klarowanego, dodać borowiki pokrojone w małą kostkę i smażyć do gotowości przez około 7-10 minut. Mięso włożyć do dużej miski, dodać cebulę startą na tarce na drobnych oczkach, dodać majonez, puree z dyni, przyprawić i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać ser starty na tarce na drobnych oczkach, wymieszać, kiedy ser całkowicie się rozpuści zdjąć z ognia.