Do tej pory na blogu pojawiły się między innymi przepisy na roladki ze schabu, roladki z indyka, roladki wołowe oraz roladki z karkówki, a teraz przyszła pora na roladki z kurczaka, których po prostu trzeba spróbować. Składniki na roladki z kurczaka z boczkiem i serem 16 szt /4 osoby/: 16 polędwiczek z piersi kurczaka 150 g sera cheddar w kawałku 16 plastrów parzonego lub wędzonego boczku płatki paprykowe z chilli sól i pieprz Roladki z kurczaka z boczkiem i serem to danie 2w1, które sprawdzi się idealnie jako obiad lub też przekąska serwowana na ciepło. Roladki pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 230°C przez 30 min lub do ładnego zrumienienia się boczku. Na każda z polędwiczek układamy plasterek sera i zawijamy ja w bekon. Bo kto z nas pogardzi szybkim w wykonaniu i smacznym przepisem?