Faszerowane pieczarki – ser i bekon

Magdalena
Przekąski
11.02.2019 14:00
Faszerowane pieczarki – ser i bekon

Idealne na imprezę, spotkanie z przyjaciółmi lub po prostu gdy najdzie nas na nie ochota – faszerowane pieczarki. Składniki na faszerowane pieczarki: - 500 g pieczarek - 3 łyżki serka śmietankowego - 8 plastrów bekonu - 3 łyżki gorgonzoli - sól i pieprz Tym razem pokazujemy banalnie prosty przepis na na farsz z bekonu i połączenia serów. Pieczarki wypełniamy po brzegi wcześniej przygotowaną masą i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zaczynamy od wysmażenia na patelni bekonu na chrupko. No może nie zawsze pieczone, są też wersje smażone ale dopiero wkrótce dopiero mamy się za nie wziąć. Następnie po usmażeniu zdejmujemy go na papier aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mmcooking.pl/2019/02/10/faszerowane-pieczarki-ser-i-bekon/