RAVIOLI Z PIECZONĄ DYNIĄ, PODANE Z PALONYM MASŁEM I CHRUSTEM Z PESTEK.

KAROLINA
Obiad
24.10.2018 22:16
RAVIOLI Z PIECZONĄ DYNIĄ, PODANE Z PALONYM MASŁEM I CHRUSTEM Z PESTEK.

Wam szczerze wynagrodzi to Wasz trud! PRZEPIS NA CIASTO NA RAVIOLI już publikowałam na swoim blogu i nie będę go kopiować tutaj ponieważ google, tego nie lubi i uzna mnie za oszusta i powielanie treści hehehe, no niestety ale tak jest. FARSZ - 1 do 1,5 szklanki pieczonej dyni piżmowej (zmiksowany po upieczeniu miąższ) - sól, pieprz - odrobina soku z cytryny - 1-2 upieczone ząbki czosnku Dynię kroimy na plastry usuwany gniazda nasienne, polewamy oliwa lub olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. już publikowałam na swoim blogu i nie będę go kopiować tutaj ponieważ google, tego nie lubi i uzna mnie za oszusta i powielanie treści hehehe, no niestety ale tak jest. Gotowe ravioli wrzucamy na osolony wrzątek gotujemy od wypłynięcia na wierzch przez 5 do 9 minut w zależności od grubości ciasta. Kuchnia włoska jest bardzo prosta, w gruncie rzeczy wywodzi się z biedy i z tego co dała natura, co rolnik zebrał z pola, dlatego uwielbienie oliwy i pomidorów, to miał każdy. Dlatego tutaj zostawiam Wam linka do przepisu na ciasto na ravioli. Dlategozostawiam Wam linka do przepisu na ciasto na ravioli. Ściągamy z patelni i gorącym polewamy porcję ravioli na talerzu, dodaj kilka listków bazylii i podprażone ziarna. Posiłek troszkę wymaga pracy, bo musimy przygotować ciasto na ravioli i je potem przygotować ale powiem,

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smykwkuchni.blogspot.com/2018/10/ravioli-z-pieczona-dynia-podane-z.html