Nalewka śliwkowa Baba Jaga

Karol
Przetwory
22.10.2018 15:23
Nalewka śliwkowa Baba Jaga

Nalewka śliwkowa - Baba Jaga wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 1 kg dojrzałych śliwek węgierek 500 ml spirytusu 95% 500 ml czystej wódki 45% 250 ml niegazowanej wody mineralnej 1/2 laski wanilii 5 goździków 250 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 300 g cukru kawałek kory cynamonu ok. 3 cm. skórka otarta z 1 cytryny Dokładnie zamykamy i odstawiamy na 1 miesiąc na parapet w ciepłe miejsce. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Mieszamy, zakrywamy i odstawiamy na 24 godziny również co jakiś czas potrząsamy. Pewnie gdzieś, kiedyś w jakiejś książce z nalewkami, akurat ktoś tak fantazyjnie nazwał i jest. Zakrywamy i odstawiamy na 6 tygodni w ciemne miejsce. Zagotować wodę z cukrem i sokiem z pomarańczy do rozpuszczenia cukru. Chociaż na tę akurat czekać za długo nie trzeba. Można je pokroić na mniejsze kawałki. Spirytus mieszamy z wódką i zalewamy owoce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/nalewka-sliwkowa-baba-jaga/