Na drugie śniadanie polecam pyszne, mięciutkie, aromatyczne bułeczki drożdżowe ze szpinakiem, twarogiem i serem 🙂 Składniki: Ciasto: – 2 szklanki mąki pszennej, – 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej, – 1 szklanka ciepłej wody, – 25g drożdży (świeżych), – 1 łyżka soli, – 1/2 łyżeczki cukru, – 1/3 szklanki oleju, – 1 jajko Nadzienie wg uznania. Zrobić zaczyn z drożdży, 1 szklanki mąki pszennej, cukru, soli i cieplej wody. Wyrośnięte ciasto podzielić na 10-12 części, z każdej uformować kulkę, rozpłaszczyć, nałożyć nadzienie. Odstawić w ciepłe miejsce na 25 minut do wyrośnięcia. Ciasto przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce na 1h.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/wypieki/buleczki-drozdzowe-ze-szpinakiem/