Kotleciki „paluszki” drobiowe w cieście kukurydzianym

Obiad
22.10.2018 14:32
Kotleciki „paluszki” drobiowe w cieście kukurydzianym

Składniki: – 400g filetów z piersi kurczaka, – 1 jajko, – 80ml mleka, – około 150g mąki kukurydzianej, – 4 łyżki sezamu, – 1,5 łyżki oleju sezamowego, – sól i pieprz wg smaku – 1 łyżeczka granulowanego czosnku, – olej do smażenia. Już od dawna miałam ochotę na pierś z kurczaka w cieście kukurydzianym z sezamem i w końcu nastał ten dzień kiedy usmażyłam te delikatne paluszki, z lekkim czosnkowym posmakiem, idealne na obiad z dodatkiem sezonowych warzyw. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, ale na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Mięso pokroić na kawałki ( kotleciki/paluszki), włożyć do miseczki, dodać sól, pieprz, czosnek, olej sezamowy i wszystko dokładnie wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/bezglutenu/kotleciki-paluszki-drobiowe-ciescie-kukurydzianym/