Author: Cooking for Emily Serves: 2 Ingredients ½ szklanki płatków owsianych 3 łyżki pure z dyni ¾ szklanki mleka 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka oleju kokosowego szczypta soli ⅓ łyżeczki cynamonu ŚLIWKI: dwie garście wypestkowanych węgierek 1 łyżeczka oleju kokosowego ( albo masła) 1 łyżeczka miodu/syropy z agawy garść włoskich orzechów szczypta cynamonu Instructions Płatki zalać wodą, przepłukać, pozbyć się twardych łusek, które czasem zostają w płatkach i odlać wodę. Z owsianką jednak jest kłopot u nas ostatnio – bo Emilka stała się w tym temacie bardzo konserwatywna – ma swoją ulubioną owsiankę – z jabłkiem, chia i siemieniem lnianym i jak tylko zrobię ją inaczej niż zwykle to protestuje. Dynia i śliwki to idealny jesienny duet. 5.0 from 1 reviews Owsianka z dynią i śliwkami Drukuj Prep time 5 min Cook time 15 min Total time 20 min Owsianka z dynią i smażonymi śliwkami i orzechami. Więc mało u nas ostatnio eksperymentów owsiankowych ale od czasu do czasu nie mogę sobie odmówić próbowania nowych wersji, chociaż muszę potem negocjować z Emi, żeby ją zjadła. To taki czas w ciągu roku kiedy dynia ciągle u nas ląduje w piekarniku, piekę i miksuję i tak w kółko. W tym czasie na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę masła/oleju kokosowego, dodać śliwki i miód smażyć aż zmiękną.