Fit drobiowe serduszka w formie gulaszu

Monika
Fit
19.10.2018 8:44
Fit drobiowe serduszka w formie gulaszu

Co zatem będzie nam potrzebne, by zrobić gulasz z serduszek? - świeże serduszka drobiowe – około pół kilograma - dwie, większe marchewki - cebulka - pietruszka – natka - bulion warzywny – polecam użyć takiego własnej roboty - przyprawy: papryka słodka, majeranek, grubo mielony pieprz, można dosypać też zioła prowansalskie a z tego co wiem, to niektórzy kombinują też np z przyprawą do flaków -myślę, że do opcja do wypróbowania. Serduszka drobiowe fit – opcja na obiad Nie ma tutaj ani wielkich wymagań jeśli chodzi o ilość składników, ani o ich cenę – co powinno być plusem dla tych rodzin, które szukają we wszystkim oszczędności. A później już magia dzieje się sama bo zalewamy wszystko bulionem, dosypujemy zioła i przyprawy – sól na koniec – i wszystko ma się gotować około godzinę. O ile bardzo lubię wątróbkę – choć też muszę mieć na nią dzień – o tyle nie znoszę serduszek. Gdy się troszkę zeszkli, dorzucamy na około trzy minutki nasze serduszka i mieszamy, bo podsmażyły się z każdej ze stron. Ale kiedyś mój D. wspomniał, że on lubi, i że gdyby tak zrobić gulasz z serduszek to byłby spoko pomysł na obiad. Jako, że serduszka drobiowe fit opcją w sumie mogły by zostać postanowiłam, że podejmę wyzwanie, a przy okazji będę mogła machnąć wpis na bloga. No i tak właśnie powstało jakby coś z niczego – bo podobno były smaczne. Mimo, iż trochę musi się nam ta potrawa “byrbolić to uznaję ją za taką z opcji jednogarnkowych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zawodkobieta.pl/2018/10/serduszka-drobiowe-fit-gulasz-z-serduszek-jako-pomysl-na-obiad/

Kulinarne sposoby

Monika