Marmurkowe muffiny

Monika
Desery
09.03.2016 8:59
Marmurkowe muffiny

Muffinki marmurkowe – składniki mąka – dwie czubate szklanki czyli około trzysta gramów – dwie czubate szklanki czyli około trzysta gramów proszek do pieczenia – łyżka – łyżka cukier – niepełna szklanka to będzie około 200 gramów, jak chcesz mniej słodkie daj mniej – niepełna szklanka to będzie około 200 gramów, jak chcesz mniej słodkie daj mniej jajka – dwa, trzy – w zależności od wielkości – dwa, trzy – w zależności od wielkości mleko – pełna szklanka, będzie koło 250 ml – pełna szklanka, będzie koło 250 ml olej – słonecznikowy da specyficzny posmak, dodaj pół szklanki jakiego uważasz – słonecznikowy da specyficzny posmak, dodaj pół szklanki jakiego uważasz ekstrakt z wanilii – daj tyle ile chcesz, najlepiej takiego na alkoholu – daj tyle ile chcesz, najlepiej takiego na alkoholu kakao – dwie, trzy łyżki – zależy jak lubisz – dwie, trzy łyżki – zależy jak lubisz sól – szczypta Potrzebne też będą foremki do muffinek, które możesz kupić w dobrej cenie Tutaj — > KLIK Babeczki marmurkowe – przygotowanie Pierwsza zasada – suche i mokre składniki wymieszaj w osobnych naczyniach. Teraz podziel ciasto na dwie części i do jednej z nich dodaj kakao i wymieszaj – niezbyt intensywnie. W zasadzie jest to podobny przepis do tego na ciasto na oleju, ale zapakowany w papilotki daje niesamowity efekt łaciatych łakoci. Ekstrakt z wanilii warto przygotować samemu, nie jest to skomplikowane, wystarczy tylko kilka lasek wanilii zalać mocnym czystym alkoholem i odstawić na kilka dni, lub tygodni. Marmurki – tak je nazywamy w skrócie. Najłatwiej będzie użyć formy do muffinek, wyłóż ją papilotkami, nakładaj naprzemiennie ciasto ciemne i jasne tak do dwóch trzecich ich objętości. Są proste w przygotowaniu, naprawdę, tradycyjnie wystarczy tylko trzymać się kilku prostych zasad.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://milionsposobow.pl/muffinki-marmurkowe/