Składniki (10 sztuk): 2 jajka (wielkość L) 1 łyżka oleju rzepakowego 290 g jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma (pozostały jogurt wykorzystać do podania) szczypta soli himalajskiej 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g wędzonego łososia koperek, pieprz, sok z cytryny Podane obowiązkowo z dodatkiem koperku, pieprzu i soku z cytryny posmakują każdemu miłośnikowi wytrawnych śniadań i przekąsek. Przygotowaną masę nakładać łyżką na rozgrzaną, teflonową patelnię bez dodatku tłuszczu i smażyć na złoty kolor z obu stron. Puszyste placuszki w towarzystwie jogurtu i łososia to jedno z ulubionych połączeń mojego Męża. Przygotujecie je błyskawicznie i trudno będzie uwierzyć, że z tych kilku podstawowych składników, możemy otrzymać takie pyszności.