Ciasto 1,5 szklanki ciepłej wody 1 szklanka ciepłego mleka 6 szklanek mąki 1/2 szklanki oleju 40 g świeżych drożdży 1 białko 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka cukru Do miski wlać wodę, mleko, cukier i dodać pokruszone drożdże. Na środku ułożyć szynkę, pokrojony na kawałki pomidor, paprykę pokrojoną w kostkę, i posypać kukurydzą. Dodatkowo 300 g sera mozzarella 1 duży pomidor 3 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 czerwonej papryki 5 plasterków szynki żółtko Część mozzarelli pokroić w kostkę 0,5x0,5cm Każdą kulkę rozpłaszczyć,włożyć kostkę sera mozzarella i zwinąć. Z pozostałą część wykładamy na dno blaszki (38x23cm), którą wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Jeżeli lubicie na ostro można dać pepperoni lub papryczkę chilli. W ten sposób podałam Wam kilka nowych propozycji na poniższą pizzę. Odstawić na 10 minut aż drożdże zaczną pracować. Resztę ciasta dzielimy na 15 części i robimy kulki. Nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 1,5h. Zamiast szynki można dać salami lub kiełbasę.