Na 2-3 porcje: - 6-8 średniej wielkości młodych ziemniaków - 1 mały pęczek rzodkiewek - kilka gałązek koperku - 3 łyżki gęstego jogurtu greckiego - 1 łyżka majonezu - 1 łyżeczka musztardy francuskiej - sól, pieprz Ziemniaki szorujemy dokładnie po czym wrzucamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy w mundurkach na półmiękko. Dlatego obiad dziś dość skromny u nas – sałatka ziemniaczana z rzodkiewką otulona mieszanką jogurtu greckiego, niewielkiej ilości majonezu oraz musztardy francuskiej, a do tego kiełbasa. Ziemniaczana sałatka z rzodkiewkami Dopadła mnie ostatnio kulinarna niemoc. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym Jogurt grecki mieszamy z majonezem oraz musztardą. Przestudzone ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy na plasterki.