Dodatkowo: brzoskwinie w puszce (2 puszki po 400 g) 5 białek które zostały nam od żółtek z ciasta kruchego 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy w kostkę (taką średnią). Składniki masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego (trzy krotnie zmielonego) 40 g proszku budyniowego śmietankowego 125 g masła 3 całe jajka L 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1/3 szklanki śmietanki 30% Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej 1. Sam sernik najlepszy jest na drugi, a nawet trzeci dzień :-) Miłego piątku :-))) Blaszka: 24 x 34 cm Składniki ciasto: 250 g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki mąki pszennej 1. 2. W misie miksera ubijamy białka na sztywną pianę, jak będą ubite to stopniowo dodajemy cukier, cały czas miksując. Ciasto dzielimy na dwie części (60/40) i wkładamy na jakieś 30 minut do zamrażalnika. Składniki możemy też dać na stolnicę i po prostu zagnieść :-) 2. Po upływie czasu większą część ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. W misie miksera ucieramy masło z cukrem do uzyskania jasnej i puszystej masy. Przygotowanie: Podpieczony kruchy spód - masa serowa - pokrojone brzoskwinie - ubita piana z białek - starta mniejsza część ciasta 2. Na ciasto (może być gorące) wykładamy masę serową. przepis na pyszny, naprawdę pyszny sernik z brzoskwiniami. Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni około 1 godzinę.