Choinka makowa z ciasta francuskiego

Karol
Ciasta
20.12.2017 9:57
Choinka makowa z ciasta francuskiego

Łącznie: 45 min. Choinka makowa z ciasta francuskiego Potrzebne składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 puszka masy makowej 1 jajko garść mieszanki owoców kandyzowanych (płatki migdałowe, orzechy) 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżka mleka Sposób wykonania Z ciasta francuskiego odcinamy 2 cm pasek wzdłuż węższego boku. Choinka makowa z ciasta francuskiego wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Bardzo efektowna choinka makowa z ciasta francuskiego, idealnie zastępuje drożdżowe makowce i świetnie prezentuje się na świątecznym stole. Zawijamy ciasto z masą w roladę zalepiając koniec brzegiem posmarowanym jajkiem. Ostrym nożem kroimy rulon na 2-3 cm kawałki. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Odcięty wcześniej pasek składamy tworząc prostokąt i dokładamy na dół naszej piramidki tworząc nóżkę. Plastry układamy przecięciem do góry w formie choinki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Całość smarujemy resztą jajka i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 30 minut aż ciasto będzie złote.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/choinka-makowa-z-ciasta-francuskiego/