Składniki na Kotlety Rybne: - 8 filetów z mintaja - 1 szklanka mleka - 2 cebule - 3 jajka - bułka tarta - mąka pszenna - sól, pieprz do smaku - posiekany szczypiorek / koperek / lubczyk - masło klarowane do smażenia Filety umyć, osuszyć. to moja ulubiona wersja jeśli chodzi o tą rybę, która w porównaniu z innymi rybami - kiepsko trudno się smaży. Zapach unoszący się w domu przypomina ten z najlepszych smażalni. Zapach unoszący się w domu przypomina ten z najlepszych smażalni. Smażyć na maśle klarowanym na średniej mocy palnika z obu stron do zezłocenia. Idealnie pasują do frytek, ziemniaków opiekanych czy gotowanych z koperkiem. Idealnie pasują do frytek, ziemniaków opiekanych czy gotowanych z koperkiem. Obtoczyć w mące, następnie w 2 rozbełtanych, posolonych jajkach i bułce tartej. Cebulę pokroić w małą kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości masła.