Składniki
Ciasto kakaowe
400 g mąki tortowej
200 g zimnego masła
1 szklanka cukru pudru
1 jajko
2 łyżki kakao
2 łyżki gęstej śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
Masa serowa:
1 kg sera wiaderkowego
6 jaj
1,5 szklanki cukru
70 g masła
2 serki homogenizowane waniliowe
1 cukier wanilinowy
1 budyń waniliowy
Przepis
![]()
Na stolnicę przesiać mąkę
![]()
Dodać cukier puder, cukier wanilinowy,kakao i jajko.
![]()
Następnie dodać śmietankę i pokrojone masło.
![]()
Posiekać wszystko razem nożem.
![]()
Zagnieść ciasto
![]()
Podzielić na dwie równe części i włożyć do zamrażarki na godzinę.
![]()
Do miski wrzucić pokrojone masło,cukier puder i cukier wanilinowy.
![]()
Miksować mikserem
![]()
w międzyczasie dodawać jajka.
![]()
Następnie dodać ser twarogowy i miksować na mniejszych obrotach
![]()
Następnie dodać serki homogenizowane.
![]()
Wyjąć połowę ciasta z zamrażarki i ułożyć równomiernie w blasze
![]()
![]()
Na wyłożone ciasto wylać masę serową i wyrównać.
![]()
Na tarce o dużych oczkach zetrzeć na masę serową równomiernie drugą połówkę ciasta z zamrażarki.
![]()
Piec ok.60 minut w 170 st.
![]()
Smacznego.