RACUCHY NA JOGURCIE Z JABŁKIEM I CYNAMONEM

Beata
Śniadania
10.10.2018 10:58
RACUCHY NA JOGURCIE Z JABŁKIEM I CYNAMONEM

Polecam wypróbować przepis i życzę Wam miłego dnia :-) Składniki: 2 jajka L 330 g jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżeczka cynamonu u mnie cynamon z Wietnamu Knorr 4 łyżki cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mąki tortowej 3 większe jabłka cukier puder do posypania racuszków olej do smażenia 1. Jabłka obieramy, wydrążamy środek i kroimy w drobną kostkę, dodajemy cynamon, mieszamy i odstawiamy. Mam nadzieję, że taka pogoda utrzyma się jak najdłużej, bo już zaczynają nas straszyć ostrą zimą brrr ;-) Przepis, który mam dziś dla Was, to pyszne racuszki na jogurcie z jabłkami i cynamonem z Wietnamu od Knorr. Cynamon niezwykle pachnący, troszkę jaśniejszy niż ten który kupiłam poprzednio, więc wychodzi na to, że miejsce pochodzenia przypraw ma duży wpływ na ich smak i aromat. 2. Do misy miksera wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy na wysokich obrotach na puszystą, jasną masę. Smażymy na średnim ogniu, do momentu, aż placuszki ładnie nam się zarumienią z obu stron. Na końcu dodajemy jabłka wymieszane z cynamonem i mieszamy wszystko drewnianą łyżką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2018/10/racuchy-na-jogurcie-z-jabkiem-i.html