Ciecierzyca z pieczonymi burakami

kardamonovy
Sałatki
09.10.2018 9:13
Ciecierzyca z pieczonymi burakami

Składniki: 2 średnie buraki puszka ciecierzycy konserwowej 1 mała czerwona cebula duża garść rukoli duża garść startego sera długodojrzewającego 1 łyżka czarnego sezamu (opcjonalnie) sok z połowy cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżeczka octu balsamicznego sól pieprz (przepis na 2-3 porcje) Buraki myjemy, wkładamy do folii aluminiowej i pieczemy w 180 stopniach do miękkości, potrwa to około 45 minut. Podobne przepisy: Sałatka z burakami, kuskusem i fetą Kasza bulgur z pieczonymi burakami i serem korycińskim Kasza gryczana z botwinką i białym serem Kuskus z botwinką, orzechami i serem wędzonym Póki co dzielę się z Wami przepisem na przepysznościową sałatkę z ciecierzycą, burakami, rukolą i innymi takimi. Polewamy wszystko balsamico, oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Do miski wrzucamy odsączoną ciecierzycę, buraki, pokrojoną w półplasterki cebulę i poszatkowaną rukolę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/ciecierzyca-z-pieczonymi-burakami-i-rukola/