Gołąbki drobiowe

Obiad
07.10.2018 18:27
Gołąbki drobiowe

Składniki: 600 g mięsa z udek kurczaka (bez kości) 300 g mięsa z piersi kurczaka 1 główka kapusty 2 jajka 1,5 czerstwej bułki pszennej pieprz sól 1 cebula 5 liści laurowych ok. 8 ziaren ziela angielskiego 150 g koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki oleju 2 litry bulionu warzywnego Kapustę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Śmietanę wymieszać w szklance z kilkoma łyżkami sosu (tak aby śmietana się ociepliła) i dodać do garnka z gołąbkami. Dodać sól (ok. 2 łyżeczki), pieprz (ok. 1/2 łyżeczki) i jajka. Na dno dużego garnka położyć niewykorzystane liście kapusty, a na nich dość ścisło gołąbki. Mięso nakładać łyżką na liście kapusty i zawijać w gołąbki. Delikatne gołąbki z mięsa drobiowego, gotowane w sosie pomidorowym. Z podanych składników uzyskacie ok. 20 średniej wielkości gołąbków. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz oraz olej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/golabki-drobiowe/