Składniki: mięso mielone wieprzowe 500 g, boczek wędzony 250 g, cebula 1 szt, czosnek 3 ząbki, jajko 1 szt, bułka czerstwa 1 szt, mleko 1 szklanka, natka pietruszki posiekana 4 łyżki, majeranek pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, dodatkowo: ogórki kiszone 5 szt, bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Czerstwą bułkę moczymy w mleku. Płomień nie może być zbyt duży, ponieważ kotlety mogą być w tedy surowe w środku. Następnie kotlety kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Do mięsa dodajemy pokrojony w kostkę boczek, jajko, startą cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę oraz przyprawy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/04/kotlety-mielone-z-boczkiem-i-ogorkiem.html