Konfitura z zielonych pomidorów

Zjem
Przetwory
03.10.2018 23:33
Konfitura z zielonych pomidorów

A zatem, to gra warta świeczki, a raczej pomidora 🙂 Konfitura z zielonych pomidorów – rady: Pomarańcze możesz pokroić w kosteczkę, ale moim zdaniem konfitura znacznie efektowniej wygląda z całymi krążkami. Sos pomidorowy – idealny do posmarowania spodu pizzy 🙂 Łosoś pieczony z pomidorami – finezja i prostota w gotowaniu 🙂 Łosoś po kreolsku, czyli łosoś pieczony w sosie pomidorowym. Konfitura z zielonych pomidorów – przepis: Składniki: 1 kg zielonych pomidorów, 4 pomarańcze, 1 kg cukru Przygotowanie: W takiej sytuacji konfitura z zielonych pomidorów i pomarańczy, to zbawienie dla tych owoców – tak, tak, pomidor to owoc, wiedzieliście o tym?:) Skórek z pomarańczy proszę nie wyrzucać – w następnym poście pokażę, co z nich zrobić 🙂 Potrawka z piersi z kurczaka z pomidorami i cieciorką. Konfitura z zielonych pomidorów smakuje niczym agrest, a do tego jest prosta w wykonaniu. Na przełomie września i października gałązki uginają się od zielonych pomidorów, które już nie zdążą dojrzeć w promieniach słońca. Dam Ci dobrą radę, pomarańcze umyj w wodzie z dodatkiem 1 łyżki sody oczyszczonej. Jak widzisz, konfitura z zielonych pomidorów to łatwizna. Kolejnego dnia zasypujemy konfiturę pozostałym cukrem i całość podgrzewamy przez około 20-30 minut, aż pomidory staną się szkliste. Gdy pomidory się zagotują dorzucamy do nich pokrojone pomarańcze i smażymy je przez 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://zjem-cie.pl/konfitura-z-zielonych-pomidorow/