Jak zrobić domowy budyń? Szybciej niż myślisz :)

Zjem
Desery
06.07.2018 12:57
Jak zrobić domowy budyń?  Szybciej niż myślisz :)

Warto go zrobić, bo rabarbar szybko znika 🙂 Kisiel z mrożonych owoców – łatwy, pachnie domem i kojarzy mi się z Babcią:) Malinowa pianka dla alergików – Czytelnicy pisali do mnie, że ten przepis robił furorę na imprezach w przedszkolach, gdzie cześć z dzieci ma nietolerancje pokarmowe. 1 białko z jajka w rozmiarze L waży mniej więcej 35 g. Z białek można wykonać pyszny Tort Bezowy – Pavlova lub jeszcze szybsze gniazdka bezowe. W tym roku przygotuję takie zaprawy i wówczas podzielę się z Wami przepisem 🙂 Co zrobić z białkami? Każde z dzieci dostawało solidną porcję budyniu z owocami lub sokiem, a mama zjadałam to co zostało na ściankach garnka… Byliśmy święcie przekonani, że te smętne resztki wyskrobane z garnka są lepsze od budyniu, który został nam pięknie podany 😛 Składniki na 2 porcje: 2 szkl. Zamiast prawdziwego cukru waniliowego można dodać 2 łyżki ksylitolu i kilka kropelek ekstraktu z wanilii – to opcja dla osób unikających białego cukru. czubata łyżka cukru waniliowego [zobacz, jak go w domu zrobić KLIK] Przygotowanie: 2 żółtka staranie mieszamy z cukrem waniliowym, mąką ziemniaczaną i połową szklanki mleka. mleka krowiego/roślinnego, 2 surowe żółtka (białka schowajcie do lodówki – zrobimy z nich beziki), 2 łyżki skrobi ziemniaczanej, 1 Gdy mleko zacznie się podnosić to wlewamy mieszankę mleka z żółtkami (patrz pkt.1), palnik ustawiamy na minimum i energicznie mieszamy. Jak zrobić domowy budyń – rady Do gotującego się mleka można dodać łyżkę masła. Przygotowanie domowego budyniu nie zajmie nawet 5 minut, więc warto pochylić się na tym przepisem. Polecam Ci też inne smaki dzieciństwa: Słodki i szybki kisiel z rabarbaru – sezonowy zawrót głowy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://zjem-cie.pl/jak-zrobic-domowy-budyn/