Zielone bakaliowe kuleczki

Magdalena

Desery

03.10.2018 14:56

Zielone bakaliowe kuleczki

Składniki: 1 szklanka mieszanki keksowej lub ulubionych bakalii* 3 łyżki wiórków kokosowych około 1 łyżki ciepłej przegotowanej wody kilka paluchów wielozbożowych z solą morską i spiruliną Beskidzkie * Masa powinna być na tyle lepka, aby można z niej było tworzyć w dłoniach małe kuleczki (w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody lub bakalii). Marka Beskidzkie, to jedna z największych polskich marek na rynku słonych przekąsek, mająca w swojej ofercie m.in.: paluszki, krakersy, chipsy, chrupki, prażynki, orzeszki, popcorn oraz wspomniane paluchy z superfood. Do misy blendera z nożami wsypujemy 1 szklankę mieszanki keksowej, dodajemy około 1 łyżki ciepłej przegotowanej wody i chwilę “blendujemy składniki. Moje koleżanki były nim tak zachwycone, że poprosiły o to, aby przygotować im takie zielone bakaliowe kuleczki na małe “babskie przyjęcie. Na życzenie wszystkich Pań z przyjęcia i dla Was prezentuję ten pyszny i naprawdę prosty przepis. Ostatnio musiałam go przygotować w naprawdę dużych ilościach (dla Was prezentuję przepis podstawowy na mniejsza porcję). Aby ją uzyskać wystarczy rozdrobnić wielozbożowe paluchów z solą morską i spirulią Beskidzkie. Przygotowanie: Rozdrabniamy kilka paluchów wielozbożowych z solą morską i spiruliną Beskidzkie. W takie szare, pochmurne jesienne dni warto choć na talerze wprowadzić trochę koloru i pięknej zieleni 🙂

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/zielone-bakaliowe-kuleczki/