Jeśli szukacie przepisów na obiad z kurczakiem, polecam Wam także: – ziemniaki zapiekane ze śmietaną – jak idealnie usmażyć kurczaka – sataye z kurczaka – pad thai z kurczakiem – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – kurczak na butelce piwa – pikantne skrzydełka z kurczaka – kurczak z kwiatami cukinii – przepis na kurczaka z KFC – kurczak z mozzarellą i suszonymi pomidorami – szaszłyki z kurczaka z suszonymi pomidorami – placek po węgiersku – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta Szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym Przygotowanie: 30 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 1 duża pierś z kurczaka – 2 łyżki musztardy dijon – 1 łyżka musztardy francuskiej ziarnistej – 1 łyżka płynnego miodu – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1 płaska łyżka sosu tabasco (opcjonalnie, jeśli chcecie aby sos był słodszy, nie musicie dodawać) – sól, pieprz, patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę o boku 2-2,5 cm Z musztardy dijon i francuskiej, miodu, oliwy, tabasco przygotujcie sos. Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami Szaszłyki podawajcie z sosem który schłodziliście w lodówce, z pure ziemniaczanym i lekką sałatką. Dlatego mam dla Was prosty ale fantastyczny w smaku przepis na szaszłyki z kurczaka. Macie ochotę na coś pysznego a w lodówce została tylko pierś z kurczaka. Nie trzeba do szaszłyków dodawać nic poza kurczakiem, sekretem jest tu sos z którym go podacie.