ZRAZY Z KARKÓWKI PIECZONE NA BOCZNIAKACH

Obiad
28.09.2018 9:31
ZRAZY Z KARKÓWKI PIECZONE NA BOCZNIAKACH

Ilość - 2 zrazy Składniki: 2 kotlety z karkówki o grubości max. 1 cm nieduży ogórek kiszony 1/4 małej cebulki porządna garść boczniaków pół średniego pomidora malinowego pół szklanki bulionu (ja miałam warzywny, ale mięsny też się nada) trochę mąki pszennej do obtoczenia (ja wysypałam na dechę ok. pół szklanki i jeszcze została) odrobina oleju do smażenia sól pieprz Podeszłam do tematu na spokojnie, zrobiłam rekonesans w lodówce i doszłam do wniosku, że zrazy z karkówki pieczone na boczniakach to będzie potrawa na miarę mojego obycia z tym rodzajem mięsiwa. Do samego końca czekałam w napięciu co z tego wyjdzie, bałam się jak cholera, ale efekt przeszedł moje oczekiwania!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://opycha.pl/zrazy-z-karkowki-pieczone-na-boczniakach/