Bitki Drobiowe W Sosie Z Suszonych Grzybków

Iwona
Obiad
27.09.2018 18:45
Bitki Drobiowe W Sosie Z Suszonych Grzybków

Składniki dla 2-3 osób Sos: - kilka suszonych grzybków (6-7 w tym kurki, borowik, prawdziwek, podgrzybek itp.) - 2 szklani wody - 1/2 główki cebuli lub 1 mała cebulka - 1-2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka mąki pszennej - 3-4 łyżki śmietanki 30-36% - sól, pieprz - natka pietruszki Bitki: - 1 duża pierś z kurczaka - mąką do obtoczenia - sól, pieprz 1. Grzyby namaczamy przez około 30 minut lub dłużej (a nawet możemy zostawić je na noc) w dwóch szklankach wody, a następnie wyjmujemy i kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy przez około godzinę w tej samej wodzie. Grzyby namaczamy przez około 30 minut lub dłużej (a nawet możemy zostawić je na noc) w dwóch szklankach wody, a następnie wyjmujemy i kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy przez około godzinę w tej samej wodzie. 2. Filet z kurczaka myję, wycieram, dziele na grubsze plastry, rozbijam tłuczkiem, nie za cienko. 2. Filet z kurczaka myję, wycieram, dziele na grubsze plastry, rozbijam tłuczkiem, nie za cienko. Solę i pieprzę całość, gotuje z około 10-15 minut. Solę i pieprzę całość, gotuje z około 10-15 minut. Oprószam je solą i pieprzem, obtaczam w mące i kładę na rozgrzany olej. Oprószam je solą i pieprzem, obtaczam w mące i kładę na rozgrzany olej. Gotuje jeszcze z około 5-10 minut do zgęstnienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/09/bitki-drobiowe-w-sosie-z-suszonych.html