Składniki
500 g gotowanej piersi kurczaka
1 puszka kukurydzy
150 g ugotowanej marchewki
5 jajek
1 cebula czerwona
200 g sera żółtego
1 pęczek koperku
opakowanie majonezu dekoracyjnego
papryka i ogórek do dekoracji
Zalewa do cebuli:
50 ml wody
3 łyżki octu jabłkowego
1 łyżka cukru
Przepis
Piersi z kurczaka ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Na talerzu położyć ramkę z tortownicy, na całej powierzchni wyłożyć pokrojonego kurczaka.
Posmarować majonezem.
Do 50 ml wody dodać 3 łyżki octu jabłkowego i 1 łyżkę cukru, wymieszać i zalać pokrojoną cebulę.
Odstawić na 10 – 15 minut, odsączyć i wyłożyć na kurczaka.
Następnie wykładamy warstwę ugotowanej i startej marchewki, smarujemy majonezem.
Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wyłożyć kolejną warstwę. Następnie dodać majonez.
Następnie dodać kukurydzę i majonez.
Na końcu wyłożyć starty żółty ser.
Posmarować majonezem.
Ozdobić posiekanym koperkiem, startą marchewką, papryką i ogórkiem.