Ciasteczka budyniowe dla najmłodszych kucharzy <3

Kasia
Desery
24.09.2018 9:56
Ciasteczka budyniowe dla najmłodszych kucharzy <3

Ciasteczka budyniowe – składniki na około 50 sztuk Ciasteczka budyniowe – składniki: 250 g masła w temperaturze pokojowej (nie kostki do pieczenia) 3/4 szklanki cukru pudru 1.5 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie dużego rodzinnego budyniu 60 g o ulubionym smaku. Są przepisy, gdzie trzeba utrzeć ciepłe masło z cukrem na puch i dodać pozostałe składniki, po czym wychłodzić; są przepisy, gdzie ciasto trzeba zagnieść błyskawicznie niczym typowo kruche i także schować do lodówki i jest też nasz przepis, który jest tak prosty, jak budowa cepa. Ciasteczka budyniowe – wykonanie: Wszystkie składniki na ciasteczka umieszczamy w naczyniu i zagniatamy, aż masa się połączy i będzie jednolita. Bo z dziećmi nie można czekać na godzinne chłodzenie, nie można też od nich za dużo wymagać. Jeżeli jest zbyt sypka, można dodać odrobinę masła, a jeżeli jest zbyt rzadka, odrobinę mąki. Ciasteczka budyniowe – przepisów na nie jest wiele. Bo nie tylko pięknie pachnie, jest to także to niezwykły moment, kiedy maluszki rosną w pewność siebie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2018/09/ciasteczka-budyniowe.html