400 g mąki pszennej razowej (typ 2000) 250 g miękkiego masła 1 jajko 1.5 kg jabłek 1 szklanka orzechów włoskich przy kwaśnych jabłkach 2-3 łyżki ksylitolu lub erytrolu 2 łyżeczki cynamonu 2 szklanki płatków owsianych 4 łyżki płynnego miodu 2 łyżki oleju PRZYGOTOWANIE Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! fanpage na Facebooku oraz Instagram Na podpieczony spód wykładamy jabłka z orzechami i posypujemy płatkami z miodem. Płatki mieszamy z olejem i miodem - bardzo dokładnie, by wszystkie były obklejone miodem :) Tortownicę wykładamy papierem dopieczenia. Z mąki, masła i jajka zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na godzinę.