Zupa z (przerośniętej cukinii) z serem i miętą

Zjem
Zupy
23.09.2018 15:36
Zupa z (przerośniętej cukinii) z serem i miętą

Zupa z cukinii z serem pleśniowym – przepis: Składniki: 1,5 l rosołu lub bulionu warzywnego, 1,5 dużej przerośniętej cukinii lub 4 młode i jędrne okazy, 2 poszatkowane cebule, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 4 łyżki masła, 1 małe opakowanie sera z niebieską pleśnią (ok 50g), sól i pieprz do smaku, kilka listów mięty Przygotowanie: Zobacz też inne pomysły na cukinię: Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym Keks z cukinią i paroma jeszcze warzywami 🙂 Krem z cukinii i ziemniaków (Odwiedzono 1 521 razy, 1 wizyt dzisiaj) Zupa z cukinii z serem pleśniowym – rady: Przerośniętą cukinię najwygodniej czyści się z nasiona łyżką. I tym sposobem z upa z cukinii z serem pleśniowym jest już gotowa 🙂 Zupa z cukinii z serem pleśniowym lubi towarzystwo grzanek z chleba gryczanego 🙂 Zupa z cukinii z serem pleśniowym, to świetny sposób na wykorzystanie zarówno młodej, jak i tej przerośniętej cukinii. A przy okazji to też doskonała odpowiedź na pytanie: Co można zrobić z przerośniętej cukinii? Lubię ten przepis za jego prostotę, ale też za to, że dzięki niemu wiem co można zrobić z przerośniętej cukinii? W tym celu należy ją przeciąć na pól i łyżką wyskrobać ze środka miąższ z nasionami. Zapraszam do wspólnego gotowania i dzielenie się ze mną efektami swoich kulinarnych poczynań na Fan Page Bloga lub w Kulinarnej Grupie na FB 🙂 Często podaje ją z niebiskim serem i miętą. Na koniec zupę zmiksuje na gładki krem, ozdób posiekaną miętą oraz serem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://zjem-cie.pl/zupa-z-cukinii-z-serem-plesniowym/