Składniki: - 1 saszetka nawodnionej tapioki KOALA (90 g) - 1 średni banan - 2 łyżki trzcinowego cukru - 2 płaskie łyżki masła - miód do polania “naleśnika Przygotowanie: Na zimną patelnię z nieprzywierającą powierzchnią wysypujemy 1 saszetkę tapioki. Podgrzewamy na średnim ogniu około 1 minuty, a następnie odwracamy nasz placek i podgrzewamy ten sam czas z drugiej strony. Nakładamy na 1 połówkę placka karmelizowane plasterki banana – banana obieramy i kroimy na grube plastry. Bardzo często przygotowuję placki z tapioki z dużą ilością warzyw, ale też i słodkie desery, jak ten dzisiejszy. Wytwarzana jest ze skrobi (mączki) pozyskiwanej z bulw manioku jadalnego, w kuchni brazylijskiej stanowiącego podstawę żywienia. Placek z tapioki z karmelizowanym bananem. Idealna, gdy mam ochotę na coś dobrego w kilka chwil.