Zupa z fasolką szparagową

Zupy
15.09.2018 13:40
Zupa z fasolką szparagową

Składniki: skrzydło z indyka 1 pęczek młodej włoszczyzny 500 g żółtej fasolki szparagowej 6 ziemniaków 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1 pęczek koperku 200 g śmietany 18% sól, pieprz 1 pęczek koperku 200 g śmietany 18% sól, pieprz Do dużego garnka wkładamy mięso, wlewamy wodę (około 2 litry) i gotujemy. W miseczce mieszamy śmietanę z łyżką wazową gorącej zupy i wlewamy z powrotem do całości. Do gotującego się mięsa wrzucamy umytą i oskrobaną włoszczyznę (razem z ich zieloną częścią). Z zupy odławiamy włoszczyznę oraz mięso a wrzucamy przygotowaną fasolkę. Dodajemy ziele angielskie, sól i pieprz, gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/07/zupa-z-fasolka-szparagowa.html