Składniki: - 500 g obranej dyni Hokkaido - 3/4 szklanki mąki najlepiej pełnoziarnistej, ale może też być zwykła pszenna - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 60 ml śmietany lub jogurtu naturalnego - 10 posiekanych suszonych daktyli - olej rzepakowy lub olej kokosowy do smażenia - opakowanie serka homogenizowanego waniliowego lub syrop klonowy lub miód Sposób wykonania: 1) Obraną i oczyszczoną z pestek dynię blendujemy na gładką masę lub ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach 2) Podajemy z serkiem homogenizowanym, syropem klonowym lub miodem Aby być na bieżąco polub blog na FB: Przekładamy dynię do miski, dodajemy mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, śmietanę lub jogurt i posiekane daktyle - mieszamy do połączenia składników 3)