Jaglany snickers ze słodko słonym karmelem

Katarzyna
Ciasta
15.09.2018 13:22
Jaglany snickers ze słodko słonym karmelem

▪ 140 g masła orzechowego ▪ 40 g daktyli +2 łyżki wody po daktylach masa ▪ 200 g kaszy jaglanej ▪ 750 ml mleka ▪ 3 łyżki wiórków kokosowych karmel ▪ 90 g masła orzechowego ▪ 110 g daktyli + 7 łyżek wody po daktylach +orzechy na wierzch wedle uznania Przygotowanie: 😆 Ciasto może nie jest jakieś super fit, bo ze względu na dużą ilość masła orzechowego zawiera nieco więcej kalorii, ale naprawdę warto nagiąć dietę dla takich smakołyków (idealne na cheatday dla sportowców!). Wartość odżywcza 1 porcji (wyszło 10) 330 kcal B 13 g W 35 g T 15 g PORADY Mleko - zamiast zwierzęcego, polecam roślinne o smaku migdałowym Daktyle - namoczyć we wrzątku 2 godziny wcześniej Masło orzechowe - polecam wersje crunchy z kawałkami orzeszków 4. Na utwardzony spód wykładamy masę z kaszy jaglanej, a na to masę karmelową. 3. Składniki na karmel również miksujemy na w miarę gładką masę. Po co faszerować się sztuczną masą, która zawiera na 1 miejscu CUKIER, potem mleko w proszku. Słodko słony karmel z daktyli i masła orzechowego, połączony z kaszą jaglaną tworzy ciasto idealne! Za to czas poświęcony na stworzenie tego ciasta na pewno wynagrodzi Wam smakiem! Koniecznie musicie wypróbować ten przepis, a obiecuję, że zakochacie się w nim tak samo, jak ja i tamte wersje nie będą dla Was istnieć. Posypujemy na koniec orzeszkami i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2018/09/jaglany-snickers-ze-sodko-sonym-karmelem.html