Składniki: 1/2 dyni (około 1,5 kg) 3 czerwone papryki 4 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 2 ziemniaki 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka 1 puszka mleczka kokosowego 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1 łyżka curry 1/2 łyżka imbiru w proszku 1 łyżka oleju sól Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie zestawiamy garnek z ognia, odławiamy mięso i za pomocą blendera miksujemy na gładki krem. Sposób wykonania: Dynię czyścimy z pestek, kroimy na duże kawałki (nie obieramy). Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę pokrojoną w kostkę. W tym czasie do dużego garnka wlewamy około 2 litrów wody i doprowadzamy do wrzenia. Paprykę wrzucamy do bulionu a dynię kroimy w mniejsze kawałki. Dynię i paprykę wyjmujemy z piekarnika, a gdy przestygną obieramy ze skóry. Pod koniec przyprawiamy zmiażdżonym czosnkiem, papryką w proszku, imbirem i curry.