Kurczak z chrupiącą skórką

Beata
Obiad
06.04.2016 0:21
Kurczak z chrupiącą skórką

Składniki 1 kurczak 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka curry 1 łyżka oleju rękaw do pieczenia Kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Zrobić w rękawie trzy dziurki np wykałaczką i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1 godziny. Wszystkie przyprawy wraz z olejem wymieszać w miseczce i natrzeć bardzo dokładnie kurczaka z każdej strony. Po tym czasie ostrożnie rozciąć rękaw i piec jeszcze około 15 minut aż mięso będzie ładnie rumiane.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/04/kurczak-z-chrupiaca-skorka.html