Składniki: 1,5 litra bulionu drobiowego 500 g pieczarek 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowe) 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów po 400 g natka pietruszki puszka kukurydzy starta mozzarella 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii 100-150 ml śmietanki 18% do zup i sosów sól pieprz chilli (ilość wedle uznania) starta mozzarella lub parmezan 1. Zupa pizza posmakuje na pewno niejednemu, dobrze doprawiona, można dodać ulubione dodatki takie jak: kurczaka, kiełbasę, mięso mielone, paprykę, kukurydzę itd. 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy, dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz pokrojone pieczarki. U nas jak jest ciepło to zupy jemy sporadycznie, teraz zaczynamy już sezon, bo szkoła, jesień i fajnie zjeść coś ciepłego. U mnie zupa z mięsem mielonym wołowym, bo takie miałam w domu, do tego pieczarki i kukurydza. O tej zupie słyszałam już chwilę, nawet zapisałam przepis, ale jak to bywa zawsze robi się coś innego. Nawet mój syn, który ostatnio coś zrobił się wybredny zjadł ze smakiem :-) Pieczarki myjemy, kroimy w paseczki, cebulę kroimy w kostkę.