Składniki (24 babeczki): BABECZKI: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki erytrytolu lub ksylitolu (ew. cukru) 2 duże jajka 70 g mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia KREM: 250 g mascarpone 6 łyżek śmietanki kremówki 30% 3 łyżki erytrytolu ziarenka z laski wanilii ORAZ: nasiona granatu Przygotowanie: Najpierw przygotuj krem – zmiksuj wszystkie składniki i wstaw do lodówki. Jeżeli już po świętach będziesz miał ochotę na odrobinę (no, może nie taką odrobinę) słodyczy – ten przepis jest dla Ciebie doskonały. Ostudzone babeczki dekoruj kremem – możesz wycisnąć go przez rękaw cukierniczy lub zwykły woreczek strunowy z dziurką albo wyłożyć krem łyżeczką. Czekoladę połam na kawałki i roztop razem z pokrojonym masłem w rondlu na małym ogniu, często mieszając. Jeżeli nie masz pomysłu ani czasu na świąteczne wypieki – ten przepis jest dla Ciebie doskonały. Przepyszne i efektowne – idealnie nadadzą się na świąteczny stół, ale upiec możesz je tak naprawdę o każdej porze roku. Cudownie proste i efektowne babeczki brownies z dodatkiem kremu waniliowego na bazie mascarpone. Spróbujcie tych babeczek marchewkowych z kremem albo muffinek cukiniowych z czekolada i orzechami. Jeżeli uwielbiasz słodkie śniadania lub rozkoszne podwieczorki – ten przepis jest dla Ciebie doskonały. A może muffiny dyniowe z czapa z masła orzechowego?