Cukinia faszerowana mięsem i pęczakiem

Monika
Obiad
11.09.2018 20:47
Cukinia faszerowana mięsem i pęczakiem

składniki: 3 cukinie po ok 800 g 1 szklanka pęczaku 1 duża cebula 650 g mięsa mielonego, ja zmieliłam udziec z indyka sól,pieprz majeranek olej do smażenia ser żółty do posypania ok 250 g Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25-30 miut, aż cukinia będzie miękka, funkcja termoobieg. Takie cukinie można podać same, z sosem czosnkowym, myślę że też idealnie pasowałby sos pieczarkowy. Zawsze lubią ją nadziać na bogato aby całość stanowiła już cały posiłek. Wydrążone cukinie lekko posolić i odłożyć na ściereczkę skórką do góry. W tej wersji jest mieso mielone z dodatkiem pęczaku. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym serem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i zrumienić pokrojoną cebulę. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/09/cukinia-faszerowana-miesem-i-peczakiem.html