🙂 Składniki na 10 sztuk: 2 jajka 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju/masła 1 i 3/4 szklanki mleka 1 łyżka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli Wszystkie składniki miksujemy, na rozgrzaną i natłuszczoną płytę gofrownicy wlewamy porcję ciasta. Mamy kilka podstawowych składników i potrzebne urządzenie czyli gofrownicę- jednak nie zawsze gofry się udają- czasami nie są wystarczająco chrupkie czy wyrośnięte. Wiem, że gofry najlepiej smakują nad morzem, z ogromną ilością bitej śmietany i owoców świeżych czy w frużelinie. Najlepiej sprawdzają się w roli późnego, leniwego śniadania lub przekąski na podwieczorek…
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakowitykasek.pl/2014/08/ciasto-na-gofry.html