Może być także mozzarella, ser żółty lub ser kozi. składniki: 2 młode cukinie po ok 500 g, u mnie żółta i zielona olej czubryca zielona ok 150 g sera, ja dałam pleśniowy i fetę szczypiorek Cukinię dokładnie umyć i osuszyć, odkroić końcówki. Z każdej cukinii wyszło mi po 6 plastrów, z tym że pierwszy i ostatni czyli te same skórki ugrillowałam tak do zjedzenia a na roladki wykorzystałam te ładne pełne plastry ze środka, wyszło mi 8 roladek. Sery pokroić na kawałki, w paski o grubości ok 1-1,5 cm i długości ok 4-5 cm. Pokroić wzdłuż w plasty o grubości ok 5mm. Potem plastry grillować, można na zwykłym grillu węglowym lub patelni grillowej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/08/roladki-z-grillowanej-cukinii-z-serem.html