Składniki: 1 kg karkówki 4 łyżki przyprawy do gyrosa 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka mleczka kokosowego gałązka świeżego oregano lub łyżka suszonego około 4 łyżek oleju W garnku rozgrzewamy pozostałą część oleju i obsmażamy kawałki mięsa z obydwu stron na złoty kolor. Podsmażone mięso wyjmujemy z garnka a na pozostały tłuszcz wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Polewamy 1 łyżką oleju, mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Sposób wykonania: Karkówkę kroimy na plastry o grubości 1 cm.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/08/duszona-karkowka-w-pikantnym-sosie.html