English version Meaty grilled cheese (4 sandwiches) Ingredients: 350 g ground beef 1/4 onion, finely diced 1 clove garlic, minced 3/4 cup ketchup 1 teaspoon ground chilli 2 tablespoons water 1 tablespoon brown sugar 1/2 tablespoon white wine vinegar 1 teaspoon soy sauce 1 teaspoon mustard salt and pepper to taste 8 slices sandwich bread 4 tablespoons butter softened 1 package Hochland BURGER & TOAST cheese Preparation: Add the ground beef and onion to a pan and cook over medium heat until lightly browned. Składniki: 350 g mielonej wołowiny 1/4 cebuli, pokrojonej w drobną kostkę 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 3/4 szklanki ketchupu 1 łyżeczka mielonego chilli 2 łyżki wody 1 łyżka brązowego cukru 1/2 łyżki octu z białego wina 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku 8 kromek chleba tostowego lub innego ulubionego 4 łyżki miękkiego masła 1 opakowanie Hochland BURGER & TOAST Przygotowanie: Rozsmaruj masło na jednej stronie każdej kromki, ułóż 2 masłem dołu na patelnię, następnie na nie po 1/2 plastra sera, na jedną porządną porcję wołowiny i podsmażaj aż ser się rozpuści a kromki zarumienią od spodu. Jeśli używasz opiekacza na kromce bez masła ułóż 1/2 plasterka sera, porcję mięsa i na wierzch 1/2 plastra sera i na to kromkę masłem do góry i podpiekaj do ładnego zarumienienia. If using sandwich press, top one piece without butter with 1/2 cheese slice, portion of meat and top with 1/2 slice of cheese and top with bread butter side up. Butter one side of each slice of bread, place two slices of bread, butter-side down, in the pan and top each slice with 1/2 slice of cheese. Place the bread with the melted cheese over the piece of bread with the beef mixture and cook for 1 minute more. Tosty z mięsnym nadzieniem z cebulką, w pikantnym sosie pomidorowym i ciągnącym się żółtym serem, z pewnością zachwycą całą rodzinę. Spoon the beef mixture onto one piece of bread and cook until the bread is toasted and the cheese has melted. Uwielbiam je robić na śniadanie, ale tak samo cudownie sprawdzą się także na lunch czy sycącą kolację. Następnie połóż chleb ze stopionym serem na kawałku chleba z wołowiną i podgrzewaj jeszcze przez minutę.