½ łyżeczki kminu rzymskiego ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki mielonej kolendry 1 czerwona papryczka chilli, posiekana (lub więcej jeśli lubisz pikantne dania) 1 opakowanie Knorra naturalnie smaczna Lasagne 500 ml wody 150 ml passaty (opcjonalnie) 200 g fasoli z puszki, odcedzonej i opłukanej 200 g kukurydzy z puszki, odcedzonej sól i pieprz do smaku Składniki na resztę lazanii: 100 g makaronu lasagne (w wersji bez gotowania), połamanego na 3 części 2 szklanki startego ulubionego sera (mozzarelli, cheddara lub innego) posiekana świeża kolendra, do podania Przygotowanie: W dużej patelni rozgrzej na dużym ogniu olej, włóż mięso i smaż przez 3 minuty, do zarumienienia. cloves garlic, peeled and crushed ½ tsp cumin ½ tsp cinnamon ½ tsp ground coriander 1 red chilli, chopped 1 package of instant lasagna Knorr 500 ml of water 150 ml passaty (optional) 200 g canned kidney beans, drained and rinsed 200 g canned corn, drained salt and pepper to taste Ingredients for the lasagne: Zdejmij patelnię z ognia, posyp serem odstaw (najlepiej pod przykryciem ) na 2 minuty, do jego rozpuszczenia lub jeżeli masz patelnie dostosowaną do zapiekania w piekarniku, włóż ją pod grilla aż ser się rozpuści i delikatnie zarumieni. Składniki na sos mięsny: 2 łyżki oleju roślinnego 250 g mielonej wieprzowiny lub wołowiny 1 cebula, obrana i pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, obrane i posiekane Dziś przedstawiam pomysł na obiad dla bardzo zabieganych, pyszną, meksykańską lazanię z patelni z wołowiną, fasolą i kukurydzą i grubą warstwą ciągnącego się sera, a całość doprawiona aromatycznymi przyprawami i chilli. Wiadomo, czasami brakuje nam czasu na wszystko, jednak warto zebrać się w sobie i przygotować coś samemu w domu. English version Mexican skillet lasagna (4 servings) Ingredients for the meat sauce: 2 tbsp vegetable oil 250 g ground pork or beef 1 onion, peeled and chopped 2 Zdarza się, że w takich chwilach sięgam po szybkich pomocników, jednak bardzo uważnie studiuję składy takich produktów, gdyż chcę karmić moich bliskich możliwie jak najzdrowiej. Klasycznie postanowiłam użyć jej inaczej niż w postaci sugerowanej na opakowaniu, myślę że jeszcze szybszej i smaczniejszej.