Składniki: - ok. 250 g herbatników kakaowych - 700 ml mleka - 80 g budyniu waniliowego bez cukru - 3/4 szklanki cukru - 300 g masła - 2 średniej wielkości jabłka - cynamon - forma 24x24 cm 1. Dno wyłożyć herbatnikami, rozsmarować na nich połowę masy budyniowej, a na niej ułożyć pokrojone w ósemki jabłka. 4. Całość wstawić na kilka godzin (lub całą noc) do lodówki. 4. Całość wstawić na kilka godzin (lub całą noc) do lodówki. Dodawać do niego stopniowo ostudzony budyń, ucierać, aż składniki się połączą. Dodawać do niego stopniowo ostudzony budyń, ucierać, aż składniki się połączą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.knurr.pl/2018/08/ekspresowy-budyniowiec-z-jabkami.html