Domowe nachosy! Prosty przepis

Paulina
Przekąski
29.08.2018 9:46
Domowe nachosy! Prosty przepis

Przepis na domowe nachosy jest banalnie prosty i gorąco Was zachęcam do ich przygotowania, mi co prawda nie udało się przygotować ich aż takich cienkich, ale myślę, że jeśli z uwagą rozwałkujecie ciasto i dobrze podsypiecie je mąką uda się Wam przygotować je o pożądanej grubości. Nachosy przygotowałam w dwojaki sposób: partię usmażyłam na suchej patelni i ta wersja była najbardziej kłopotliwa, bo nie nacięłam wcześniej ciasta i smażąc się na patelni ciasto się lekko wygięło. Nachos, które wylądowały w piekarniku ponacinałam na trójkąty i po ich upieczeniu z łatwością dały się połamać na trójkąty. Podajcie je np. do zupy pomidorowej z kurczakiem w stylu tex-mex! 🙂 Składniki: 150g mąki kukurydzianej 150g mąki z tapioki 1/3 szklanki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka soli 100ml ciepłej wody +/- Gdy ciasto Wam się zlepi odstawiamy je na 15 minut, następnie wałkujemy cienko i delikatnie nacinamy ciasto w trójkąty. Wszystkie składniki zagniatamy razem na jednolite ciasto – jeśli jest zbyt suche i nie zagniata się dobrze dolejcie odrobinę wody tak, żeby związać składniki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakowitykasek.pl/2017/05/nachos-przepis-domowe-nachosy.html