Młoda kapusta z koperkiem

Agata
Obiad
23.05.2016 11:37
Młoda kapusta z koperkiem

Młoda kapusta z koperkiem 45 minut Składniki: 2 główki młodej kapusty 2 cebule pęczek koperku 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka cukru sól pieprz sok z cytryny, ew. kwasek cytrynowy olej do smażenia Wykonanie: Kapustę drobno szatkujemy. Następnie dolewamy około szklanki zimnej wody (najlepiej jest to robić partiami, żeby zasmażka nie wyszła za rzadka) i energicznie mieszając gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. A co za tym idzie, jest to najodpowiedniejszy moment na to, żeby przygotować z niej jarzynkę, jak to mawiały nasze babcie. Zasmażkę przekładamy do kapusty, dodajemy przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy parę minut, aż sos lekko zgęstnieje. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę, aż będzie szklista,

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/05/mloda-kapusta-z-koperkiem.html